Tort de post cu cremă de banane

de Simo in Torturi, 15 Apr 2009 | 21975 vizualizari

 

Am facut tortul asta de o mie si una de ori si mereu am fost incantati! E un tort dulce-acrisor, tocmai bun langa o cafea!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 1 pahar zahar,
  • 1 pahar apa minerala,
  • 1 si jumatate pahar faina,
  • 1/2 pahar ulei,
  • 1 lingura gem - eu am pus de zmeura,
  • 1 lingura nuca macinata,
  • 1 lingura cacao,
  • 1 lingura pesmet,
  • 1 esenta de rom,
  • 1 pliculet praf de copt.
  • Pentru crema:
  • 2 banane,
  • 1 lamaie,
  • 1/2 pachet margarina 
  • 1/2 cana zahar pudra.
  • Pentru sirop:
  • 1 cana apa,
  • 2 linguri zahar,
  • 1 plic zahar vanilat.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de post cu cremă de banane:

Se amesteca bine toate ingredientele pentru blat, pana se formeaza un aluat, se impate in doua si se coc separat intr-o forma rotunda.

In acest timp se pregateste crema. Bananele se paseaza, se amesteca cu zaharul, coaja si zeama de lamaie si margarina pana se obtine o crema.

Pentru sirop: apa se pune la fiert, se adauga zaharul si cel vanilat, se lasa pana se topeste si se leaga usor. Cele 2 blaturi de tort se lasa la racit apoi se insiropeaza si se  umplu cu trei sferturi crema.

Se imbraca cu restul de crema si se orneaza cu felii de banane. Eu am mai pus si frisca Hulala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de post cu cremă de banane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

mioritica 1

19.02.2010, 19:46

multumesc de raspuns oana

madi_marin 1

19.02.2010, 20:57

arata bine tortuletul si cred ca e foarte gustos.... trec si eu reteta la favorite ...

cocineraviajera 1

16.10.2011, 00:51

Trec si eu reteta in caiet. Tare imbietor e

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort pentru mama